Grönkålspesto

Pesto är en mycket användbar röra. Den kan tillagas på många olika sätt. Den klassiska är gjord på basilika, pinjenötter och parmesan. Vi har valt att laga denna pesto på härlig grönkål, valnötter och lagrad dackeost. Underbart gott att blanda ner i nykokt pasta, klicka ner i en soppa eller att bred på smörgåsen.

Grönkålspesto:

Koka upp vatten i en kastrull. Ansa grönkålen från den grova stammen. Koka bladen cirka 2 minuter i lättsaltat vatten. Häll av och krama vattnet ur kålen. Rosta nötterna i en torr varm stekpanna. Mixa nötter, grönkål, skivad vitlök och olja till slät konsistens. Finriv osten och rör ner den. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

4 portioner

Grönkålspesto:

100 gr färsk grönkål

1 dl valnötter

1 vitlöksklyfta

1 dl olivolja

100 gr dackeost

Salt och svartpeppar

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kronisk prostatit

Grattis alla Nils

Risotto