Här är recept på en lättlagad och vacker asiatisk gurksallad som är både fräsch och kryddig. De "krossade" gurkorna blandas i en dressing med sesamolja, soja, risvinäger, vitlök och chili, vilket ger salladen en helt fantastisk och intensiv smak. Den asiatiska gurksalladen toppas med rostade sesamfrön, koriander och färsk chili. Salladen går snabbt att göra och kan serveras som en liten rätt eller som tillbehör till olika asiatiska maträtter.
Tvätta gurkan och banka på den med en kavel så den krossas lätt. Skär gurkan i lagom stora bitar. Lägg gurkan skål och blanda med salt. Låt stå cirka 10 minuter. Häll bort vattnet från gurkorna. Vispa ihop dressingen och blanda den med gurkan. Toppa asistisk gurksallad med sesamfrön, koriander och fint skivad chili.
1 gurka
1 msk flingsalt
Dressing:
1 tsk flytande honung
1 tsk sesamolja
1 msk japansk soja
2 tsk risvinäger
1 tsk gochugaru eller chili flakes
1 msk matolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
Topping:
1 msk rostade sesamfrön
1 kruka färsk koriander
1 färsk röd chili
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar