Kronärtskockssoppa med mild grädde, en skvätt sherry och härlig sälta från riven ost. En soppa som ger mersmak.
Skala och hacka löken. Dela kronärtskockshjärtanen i bitar. Fräs löken i smör i en kastrull. Lägg i kronärtskockor och häll på buljong. Koka soppan cirka 2 minuter. Ta undan några kronärtskocksbitar till garnering och mixa resten med hälften av buljongen till slät konsistens. Häll tillbaka i kastrullen med resten av buljongen och rör i grädden. Koka upp soppan och smaksätt med ost, salt, peppar och eventuellt sherry. Nu får inte soppan koka mer.
4 portioner
1 gul lök
400 gr kronärtskockshjärtan
Smör
5 dl grönsaksbuljong
1 dl mellangrädde
1 dl riven ost
1 krm salt
½ krm vitpeppar
Eventuellt 1 msk sherry
Kommentarer
Skicka en kommentar