Kyckling, som heter gai på thailändska, blir här till en supergod soppa med smak av kokosmjölk, ingefära och lime.
Ta bort skinn och ben på kycklingen. Skär den i strimlor. Skala och skiva moroten tunt. Skiva purjolöken tunt. Vispa ut mjölet i vattnet i en kastrull. Låt det koka upp. Tillsätt buljongtärningar, kokosmjölk och ingefära. Lägg i kyckling och morot. Låt soppan koka cirka 3 minuter. Lägg i purjolöken. Smaksätt med sambal oelek och skal och saft av lime. Koka inte soppan efter att limen är tillsatt.
4 portioner
½ grillad kyckling
1 morot
1 purjolök
1 msk vetemjöl
4 dl vatten
2 tärningar hönsbuljong
5 dl kokosmjölk
1 tsk riven färsk ingefära
Cirka 1 tsk sambal oelek
Rivet skal och pressad saft av ½ lime
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar