Tom Kha Gai
Kyckling, som heter gai på thailändska, blir här till en supergod soppa med smak av kokosmjölk, ingefära och lime.
Ta bort skinn och ben på kycklingen. Skär den i strimlor. Skala och skiva moroten tunt. Skiva purjolöken tunt. Vispa ut mjölet i vattnet i en kastrull. Låt det koka upp. Tillsätt buljongtärningar, kokosmjölk och ingefära. Lägg i kyckling och morot. Låt soppan koka cirka 3 minuter. Lägg i purjolöken. Smaksätt med sambal oelek och skal och saft av lime. Koka inte soppan efter att limen är tillsatt.
4 portioner
½ grillad kyckling
1 morot
1 purjolök
1 msk vetemjöl
4 dl vatten
2 tärningar hönsbuljong
5 dl kokosmjölk
1 tsk riven färsk ingefära
Cirka 1 tsk sambal oelek
Rivet skal och pressad saft av ½ lime
Kommentarer
Skicka en kommentar