söndag 9 februari 2025

Kladdkaka med chokladkräm

En klassisk kladdkaka med fyllig, smakrik chokladkräm. En favorit för alla chokladälskare! Lika god till kalaset som till efterrätt.

Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och häll i äggsmeten. Häll i det smälta smöret och rör om. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Koka upp grädden i en kastrull. Hacka chokladen. Rör ner den och vaniljsockret i grädden. Rör om till chokladen har smält. Låt svalna. Bred krämen över kakan och servera.

Receptet gäller för 10 bitar

100 gr smör

2 ägg

2 dl strösocker

1 dl vetemjöl

½ dl kakao

1 tsk vaniljsocker

Chokladkräm:

1 dl vispgrädde

100 gr mörk choklad

1 tsk vaniljsocker



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

91 miljoner för hög