En klassisk kladdkaka med fyllig, smakrik chokladkräm. En favorit för alla chokladälskare! Lika god till kalaset som till efterrätt.
Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och häll i äggsmeten. Häll i det smälta smöret och rör om. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Koka upp grädden i en kastrull. Hacka chokladen. Rör ner den och vaniljsockret i grädden. Rör om till chokladen har smält. Låt svalna. Bred krämen över kakan och servera.
Receptet gäller för 10 bitar
100 gr smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Chokladkräm:
1 dl vispgrädde
100 gr mörk choklad
1 tsk vaniljsocker
Kommentarer
Skicka en kommentar