Massaman curry på kyckling i en sås med jordnötssmör, kokosmjölk och grädde. Denna curry tillagas i ugnen med tärnad bakpotatis och klyftad lök. Dofterna som fyller Ditt kök när currygrytan lagas är oemotståndliga. Servera gärna med basmatiris och färsk koriander till den som vill.
Värm ugnen till 225°. Skala och skär potatisen i små tärningar. Skala och klyfta löken. Lägg ner potatis och lök i en smord ugnsform. Krydda kycklingen med garam masala och gurkmeja. Lägg kycklingen i formen med skinnet uppåt. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök och currypasta i olja cirka 1 minut. Tillsätt grädde, kokosmjölk, jordnötssmör, fisksås och soja. Koka upp och vispa såsen slät. Häll såsen i formen. Tillaga mitt i ugnen cirka 45 minuter. Kontrollera att kyckling och potatis är klara. Grovhacka koriandern och strö över kycklingen. Servera massaman curry med ris.
4 portioner
1 bakpotatis
2 gula lökar
450 gr kycklinglårfilé med skinn
2 tsk garam masala
½ tsk malen gurkmeja
Currysås:
3 vitlöksklyftor
1 - 2 msk röd currypasta
1 msk matolja
2½ dl matlagningsgrädde
250 ml kokosmjölk
1 dl jordnötssmör
2 msk fisksås
2 msk japansk soja
Tillbehör:
1 kruka färsk koriander
4 portioner basmatris
Kommentarer
Skicka en kommentar