Queen’s Park Swizzle
Queen's Park Swizzle är en väldigt god och fräsch drink med tikitendenser. Drinken har sitt ursprung i Trinidad på 1920-talet och var hotellet Queen's Park Hotel's signaturdrink. Hotellet har sedan länge stängt, men drinken lever kvar som en populär klassiker.
5 cl Mörk rom
3 cl Limejuice
2 cl Sockerlag
3-4 stänk Angostura Bitters
Mynta
Häll sockerlag och limejuice i ett glas. Tillsätt ett knippe myntablad (cirka 8-10 stycken). Muddla myntan (stöt den lite lätt så att smaken frigörs, men inte så hårt att bladen går sönder i mindre bitar). Tillsätt rom. Fyll glaset till hälften med krossad is. Rör om drinken genom att "swizzla" den. Metoden "swizzle" utförs traditionellt med en så kallad "swizzle stick", men det fungerar även bra med en vanlig barsked. Det går ut på att man rullar pinnens eller barskedens skaft mellan sina handflator fram och tillbaka så att drinken rörs om hastigt och ordentligt. Fyll upp glaset med mer krossad is. Toppa med några stänk Angostura Bitters. Garnera med en kvist mynta. Sockerlagen görs med lika delar socker och vatten (1:1). I den här drinken kan man gärna välja ett mörkare socker än vanligt strösocker för att få en mer intressant smakbild. T ex rårörsocker, demerara eller muscovado. Vilken rom man väljer är en smaksak, men har man möjlighet bör man använda någon form av lagrad rom (3 år och uppåt), snarare än en helt vit variant.
Kommentarer
Skicka en kommentar