Det är filmjölken som ger karaktär åt dessa saftiga frukostbullar.
Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt filmjölken och värm till max 37°. Häll blandningen över jästen och rör om så den löser sig. Tillsätt salt, grahamsmjöl och största delen av vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta den smidig. Dela degen i 2 delar. Rulla dem till längder och dela varje längd i 10 delar. Baka ut dem till runda bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa till nästan dubbel storlek, cirka 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Låt bullarna kallna på galler.
Receptet gäller för 20 stycken
50 gr jäst
25 gr smör
5 dl filmjölk
2 tsk salt
Cirka 7½ dl grahamsmjöl
Cirka 2½ dl vetemjöl
Kommentarer
Skicka en kommentar