En riktigt krispig och saftig kycklingburgare, precis så som vi vill ha den. Kycklingen är marinerad en stund och sedan friterad för att maxa med krisp. Hamburgerbröden är fyllda med sallad, rödlök, smaksatt crème fraiche, bacon, gurka och cheddar. Inga konstigheter, bara en riktigt god kycklingburgare.
Lägg kycklingen i en skål. Blanda ner filmjölk, ägg och kryddor. Ställ kallt minst 30 minuter. Vänd kycklingen i panko. Hetta upp rikligt med olja till cirka 180° i en bred kastrull eller traktörpanna. Fritera kycklingen cirka 5 minuter, till en innertemperatur på 70°. Låt rinna av på hushållspapper.
Burgare:
Stek baconskivorna krispiga. Låt rinna av på hushållspapper. Skala och skiva rödlök. Rosta hamburgerbröden. Fyll bröden med crème fraiche, salladsblad, rödlök, friterad kyckling, cheddarost, bacon och gurka.
4 portioner
Kyckling:
4 kycklinglårfiléer
1 dl filmjölk, gräddfil eller A-fil
1 ägg
2 tsk paprikapulver
2 tsk vitlökspulver
2 krm cayennepeppar
1 tsk salt
3 dl panko till panering
Olja, till fritering
Burgare:
120 gr bacon
1 rödlök
4 hamburgerbröd
2 dl crème fraiche paprika & chili
1 kruka krispsallad
4 skivor skivad ost
8 skivor smörgåsgurka
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar