Fransk potatissallad kryddad med dijonsenap, dragon, kapris och färska örter. Potatissalladen passar till allt från lammfärsbiffar och kyckling, till kallskuret och lax. Denna franska potatissallad är ett självklart inslag när det ska bjudas på buffé. Gör gärna salladen en bra stund innan den ska serveras så alla smakerna hinner sätta sig.
Skala potatisen och koka den mjuk i välsaltat vatten. Låt svalna och dela den sedan i mindre bitar. Skala och finhacka lök, vitlök, gräslök och persilja. Rör ihop ingredienserna till dressingen. Blanda potatis, lök, vitlök, örter och dressing. Smaka av den franska potatissalladen med salt och nymalen svartpeppar.
10 portioner
2 250 gr potatis, gärna delikatesspotatis
5 schalottenlökar
2½ vitlöksklyftor
2½ kruka färsk gräslök
2½ kruka färsk persilja
Dressing:
2½ dl crème fraiche
5 tsk dijonsenap
2½ tsk torkad dragon
7½ msk kapris
2½ msk vitvinsvinäger
2½ tsk salt
2½ krm peppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar