Friterad banan är en riktig 1980-tals klassiker som många av oss avnjutit på kinesisk restaurang. Det är lätt att fritera banan hemma. Bananen får en underbart krispig yta med sött och krämigt innehåll. Servera nyfriterad banan med lättvispad grädde, vaniljglass och färska bär, barnsligt gott.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt vattnet och vispa till en slät smet. Skala bananerna och halvera dem på längden. Vänd ner i smeten och se till att bananerna blir ordentligt täckta med fristyrsmet. Hetta upp oljan till 170–180° i fritös eller i en kastrull. Fritera bananerna tills de är gyllene. Låt rinna av på galler. Servera nyfriterade bananer med lättvispad grädde, vaniljglass och färska bär.
2 bananer
2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2½ dl iskallt vatten
Cirka 10 dl frityrolja
Till servering:
2 dl vispgrädde
2 dl vaniljglass
Blandade färska bär
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar