Apfelstrudel är ett välkänt Österrikiskt bakverk. Strudeln blir bäst med syrliga äpplen och är allra godast ljummen.
Sätt ugnen på 200°. Skala och tärna äpplena. Grovhacka nötterna och blanda dem med socker, russin och kanel. Rulla ut degen på plåt med bakplåtspapper. Bred på fyllningen på ⅔ av smördegen och rulla ihop. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna på plåten. Pudra över florsocker och servera med vispad grädde.
10 portioner
5 syrliga äpplen
2½ dl blandade nötter, t ex hasselnötter, valnötter och pistaschnötter
1¼ dl strösocker
1⅔ dl russin
1⅔ tsk malen kanel
1⅔ paket kyld smördeg, cirka 400 gr
1⅔ ägg
5 dl vispgrädde
Florsocker
Kommentarer
Skicka en kommentar