torsdag 27 juni 2024

Broccolipaj med ädelost

Broccoli och ädelost är en strålande smakkombination. Denna vegetariska paj är lätt att laga. Servera den gärna med en krispig sallad. Denna paj passar utmärkt att servera på en buffé.

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Skär broccolin i små bitar. Koka den 1 minut i lättsaltat vatten. Låt rinna av. Vispa ihop ägg, grädde, ädel creme, salt och peppar. Nagga pajskalet och förgrädda det i mitten av ugnen 10 minuter. Fördela broccolin i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen cirka 40 minuter.

Receptet gäller för 4 port

Pajdeg:

125 gr smör

3 dl vetemjöl

1½ msk vatten

Fyllning:

250 gr broccoli

3 ägg

2½ dl mellangrädde

170 gr kvibille ädel creme

½ tsk salt

1 krm svartpeppar



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar