Broccolipaj med ädelost
Broccoli och ädelost är en strålande smakkombination. Denna vegetariska paj är lätt att laga. Servera den gärna med en krispig sallad. Denna paj passar utmärkt att servera på en buffé.
Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Skär broccolin i små bitar. Koka den 1 minut i lättsaltat vatten. Låt rinna av. Vispa ihop ägg, grädde, ädel creme, salt och peppar. Nagga pajskalet och förgrädda det i mitten av ugnen 10 minuter. Fördela broccolin i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen cirka 40 minuter.
Receptet gäller för 4 port
Pajdeg:
125 gr smör
3 dl vetemjöl
1½ msk vatten
Fyllning:
250 gr broccoli
3 ägg
2½ dl mellangrädde
170 gr kvibille ädel creme
1 krm svartpeppar
Kommentarer
Skicka en kommentar