En lättlagad nudelsallad med krispiga grönsaker, sesamfrön och jordnötter. Dressingen är gjord på chilisås, sesamolja, fisksås och mycket färsk limesaft. Nudelsalladen är ett perfekt tillbehör till kyckling, biff eller räkor. Den är även utmärkt att servera på buffébordet.
Börja med att röra ihop dressingen i en rymlig salladsskål. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem hastigt i kallt vatten och låt rinna av. Strimla salladslöken. Skär gurka, morot och paprika i tunna stavar. Finhacka chilin. Grovhacka koriander och jordnötter. Blanda ner allt i salladsskålen med dressingen. Vänd ner i nudlarna. Låt dra åt sig smaker en stund. Smaka av nudelsalladen med salt.
4 portioner
200 gr äggnudlar
3 salladslökar
1 gurka
1 morot
1 röd paprika
1 färsk röd chili
1 kruka färsk koriander
1 dl salta jordnötter
1 dl rostade sesamfrön
Dressing:
3 msk sweet chilisås
3 msk fisksås
3 msk sesamolja
3 msk färskpressad limesaft
Kommentarer
Skicka en kommentar