onsdag 26 juni 2024

Så färdas Kronprinsessan till sjöss

Kronprinsessans familj går till sjöss

Till skillnad från pappa Kungens Fairline har Kronprinsessans familj valt en helsvensk båt för att semestra i skärgården med.

Hovet och båtlivet har varit tätt sammanknutna genom historien. Kungafamiljens närvaro på vattnet har i stort sett alltid funnits där. Ända sedan roddsluparnas tid på Brunnsviken har det funnits båt kring Hovets privatliv.

Att kung Carl XVI Gustaf haft ett passionerat förhållande till sjön är vida känt. På hans båt-CV finns en imponerande samling som sträcker sig från den första snurrebåten, via Magnum 35 och Ring 21 upp till kronan på verken, räddningen av motortorpedbåten T46.

Idag är Hovets privata båtinnehav mest fokuserat på den babyblå JCraft som Kungen har liggande i St Maxime på Rivieran och som han köpte år 2000 efter att den premiärvisas hängande i NKs ljushall i Stockholm.

När så kronprinsessan Victoria och prins Daniel började se sig om efter en ny båt till bryggan nedanför Haga slott vid Brunnsviken, var det många båttillverkare som gärna hade sett att valet just fallit på deras produkter.

Vinnare denna gång blev dock helsvenska Nimbus och deras ljusa och rymliga familjebåt Nimbus 365 Coupé.

Båten har nu redan fyra år på nacken i kungafamiljens vård och har under åren använts flitigt på utflykter utefter den svenska kusten.

I år ryktas det om att en långfärd ända till Kyrkesund på Tjörn är planerad, så möter du en helvit Nimbus 365 i sommar, kanske till och med bärande tretungad flagg, så vet Du vilka som förmodligen är ombord.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar