En vackert gul majsoppa smaksatt med citron och ingefära. Toppad med stekt majs och färsk koriander. Mättande och god soppa som passar till vardag och fest. Servera majssoppan med ett gott bröd.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs avrunnen majs i 1 msk smör- och rapsolja i en stekpanna tills den fått fin färg. Ställ åt sidan. Hetta upp 1 msk smör- och rapsolja i en kastrull. Fräs lök och vitlök cirka 2 minuter. Tillsätt det mesta av den rostade majsen, spara lite till servering. Rör ner crème fraiche, ingefära, smulad buljong och vatten. Låt koka på svag värme cirka 10 minuter. Mixa soppan med stavmixer. Smaka av med citron, cayennepeppar och salt. Toppa majssoppan med rostad majs och koriander. Servera med bröd.
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 dl majskorn, cirka 400 gr
2 msk smör- och rapsolja
2 dl crème fraiche
2 msk riven färsk ingefära
5 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 citron, finrivet skal och saft
½ krm cayennepeppar
Salt
1 kruka färsk koriander
4 småbröd
Kommentarer
Skicka en kommentar