Testa att göra hemgjord bostongurka. Underbart gott att servera till grillad korv och hamburgare. Denna bostongurka är även väldigt god att röra ut med gräddfil. En kall god sås att servera till panerad fisk.
Skölj och hacka gurka och paprika fint, eller mixa till en grov röra i matberedare. Skala och finhacka löken. Koka upp ättiksprit, socker, salt och senapsfrön. Lägg ner gurka, paprika och lök. Sjud cirka 20 minuter eller till önskad konsistens. Rör då och då. Fördela bostongurkan i väl rengjord burk med lock. Låt svalna och förvara i kylen. Godast blir bostongurkan efter någon dag.
10 dl
1 000 gr Västeråsgurkor
2 röda paprikor
2 gula lökar
Ättikslag:
2½ dl ättikssprit 12%
2 dl strösocker
2 tsk salt
2 msk gula senapsfrön
Kommentarer
Skicka en kommentar