onsdag 8 maj 2024

112-appen larmade alla i länet om skjutning

Under en dödsskjutning på Södermalm i Stockholm råkade polisen larma alla i Stockholms län som hade 112-appen, i stället för att bara larma boende i närområdet.

Det eftersom polisen i ett första skede glömde att ange plats för händelsen, vilket ledde till att personer runt om i hela Stockholms län blev varnade om att ett grovt brott skett i närområdet.

Det var inte vår avsikt att det skulle bli så otydligt som det kanske uppfattades, säger Peter Allheim, poliskommissarie på Noa, till Aftonbladet.

Alla i Sverige kan nu via appen 112 få varsel om explosioner i sitt närområde. I Stockholm pågår ett pilotprojekt där polisen också kan larma om skjutningar och för första gången i veckan användes funktionen under en skjutning på Södermalm.

Syftet med appen är dubbelt: att informera människor om att ett allvarligt brott skett i deras närhet, men också att få in tips.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vanliga frågor och svar om TBE

Här svarar vi på några vanliga frågor som berör TBE, fästingar, TBE-vaccin och biverkningar. Om Du glömt ta en dos TBE-vaccin behöver Du int...