Kalops

Kalops som får stå och småputtra tills köttet är riktigt mört. Det doftar underbart när man lyfter på locket.

Putsa och skär köttet i kuber, cirka 2x2 cm. Bryn köttet i omgångar i smör- och rapsolja i en stekpanna och lägg över i en gryta. Skala lök och morot, ansa och skölj purjolöken. Skiva lök, morot och purjolök. Lägg den gula löken i grytan, salta och tillsätt kryddor och vatten. Koka upp och låt sjuda 45 minuter. Lägg ner morot och purjolök och sjud ytterligare 15 minuter eller tills köttet är mört. Red av kalopsen med mjölet utrört i lite vatten. Låt koka 3-5 minuter och smaka av med salt och peppar. Servera med potatis och eventuellt en klick matyoghurt.

8 portioner

1 200 gr benfritt nötkött

2 msk smör- och rapsolja

4 gula lökar

4 morötter

1 purjolök

2 tsk salt

20 kryddpepparkorn

10 vitpepparkorn

2 lagerblad

10 dl vatten

4 msk vetemjöl

4 dl turkisk yoghurt 10%



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Chucho Valdés får världen att lyssna till Kuba

Risotto

Just idag är Gud nära