Kalops som får stå och småputtra tills köttet är riktigt mört. Det doftar underbart när man lyfter på locket.
Putsa och skär köttet i kuber, cirka 2x2 cm. Bryn köttet i omgångar i smör- och rapsolja i en stekpanna och lägg över i en gryta. Skala lök och morot, ansa och skölj purjolöken. Skiva lök, morot och purjolök. Lägg den gula löken i grytan, salta och tillsätt kryddor och vatten. Koka upp och låt sjuda 45 minuter. Lägg ner morot och purjolök och sjud ytterligare 15 minuter eller tills köttet är mört. Red av kalopsen med mjölet utrört i lite vatten. Låt koka 3-5 minuter och smaka av med salt och peppar. Servera med potatis och eventuellt en klick matyoghurt.
8 portioner
1 200 gr benfritt nötkött
2 msk smör- och rapsolja
4 gula lökar
4 morötter
1 purjolök
2 tsk salt
20 kryddpepparkorn
10 vitpepparkorn
2 lagerblad
10 dl vatten
4 msk vetemjöl
4 dl turkisk yoghurt 10%
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar