Korv och mos blir till en helt ny, läcker maträtt när man kryddar sitt potatismos med curry. Välj korv efter tycke och smak och toppa med rostade sesamfrön.
4 portioner
1 kg potatis
2 dl standardmjölk
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 röda paprikor
1 gul lök
Smör
1½ tsk curry
2 msk sesamfrön
4 frukostkorvar
Skala och skiva potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten cirka 10 minuter. Häll av vattnet och mosa potatisen med en stöt direkt i kastrullen Rör ner mjölk, lite i taget och smaka av med salt och peppar. Rör moset luftigt. Kärna ur och tärna paprikorna. Skala och hacka löken. Fräs paprika och lök i smör. Rör i curry. Blanda ner röran i moset. Rosta sesamfrön i en torr varm stekpanna. Ta upp dem ur pannan och stek korven i smör och strö över sesamfrön. Servera moset till korven.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar