Denna auberginegratäng är en vegetarisk variant på grekisk moussaka. Enkel och sanslöst god.
4 portioner
400 gr aubergine
½ tsk salt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Smör- och rapsolja
400 gr krossade tomater
1 msk tomatpuré
½ tärning grönsaksbuljong
2 dl Kelda Pastasås mild ost
Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut dem på hushållspapper. Strö över salt. Skala och hacka löken. Fräs mjuk i lite smör- och rapsolja i en stekpanna. Tillsätt tomater, tomatpuré och buljongtärning. Låt såsen koka ihop cirka 5 minuter. Torka av auberginen och stek i smör- och rapsolja i en stekpanna ca 1 min per sida. Varva tomatsås och aubergine i en ugnssäker form. Häll över ostsås och ost. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar