tisdag 8 april 2025

Auberginegratäng

Denna auberginegratäng är en vegetarisk variant på grekisk moussaka. Enkel och sanslöst god.

4 portioner

400 gr aubergine

½ tsk salt

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

Smör- och rapsolja

400 gr krossade tomater

1 msk tomatpuré

½ tärning grönsaksbuljong

2 dl Kelda Pastasås mild ost

1 dl riven ost

Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut dem på hushållspapper. Strö över salt. Skala och hacka löken. Fräs mjuk i lite smör- och rapsolja i en stekpanna. Tillsätt tomater, tomatpuré och buljongtärning. Låt såsen koka ihop cirka 5 minuter. Torka av auberginen och stek i smör- och rapsolja i en stekpanna ca 1 min per sida. Varva tomatsås och aubergine i en ugnssäker form. Häll över ostsås och ost. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar