Denna potatispizza med färsk rosmarin är lätt att laga. Färdig pizzadeg är toppen att ta till när tiden är knapp. Vi toppar denna pizza med crème fraiche, mozzarella, tunt skivad potatis och färsk rosmarin. Det är även gott att toppa den ljumna pizzan med lite salt och krispig rom.
4 portioner
2 pizzadeg á 400 gr
100 gr potatis
2 dl crème fraiche
300 gr Arla Familjefavoriter tärnad mozzarella
Topping:
2 msk kallpressad olivolja
Färsk rosmarin
Flingsalt
Valfri rom, t ex stenbits eller tångcaviar
Sätt ugnen 225° eller 210° varmluft med en plåt i. Tryck ut degarna på två bakplåtspapper. Skär potatisarna i riktigt tunna skivor, helst med en mandolin. Bred ut crème fraiche på bottnarna. Strö över hälften av mozzarellan. Lägg på potatisskivorna och strö över resterande mozzarella. Lägg pizzan på den heta plåten och grädda i mitten av ugnen 7–10 minuter, tills den har fått fin färg. Ringla över olivolja och strö på färsk rosmarin och flingsalt. Toppa gärna Din potatispizza med lite rom. Servera pizzan nygräddad, gärna med ostkuber.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar