En glutenfri kladdkaka bakad på mandelmjöl som gör kakan ännu godare, både till smak och konsistens. Extra gott blir det med polkagrisar i smeten.
12 bitar
100 gr smör
2 ägg
2½ dl strösocker
10 polkagrisar
1½ dl mandelmjöl
5 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde, spar 1,5 dl till servering
3 droppar röd hushållsfärg
Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Smält smöret. Mortla polkagrisarna. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda först i hälften av de mortlade polkagrisarna, de torra ingredienserna och till sist det smälta smöret och 0,5 dl grädde. Rör om försiktigt, häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 13-15 minuter. Vispa resten av grädden, droppa ner några droppar hushållsfärg och vänd runt utan att allt blandas in i grädden. Spritsa eller bred grädden på kakan och strö på resten av polkagrisarna.
Kommentarer
Skicka en kommentar