tisdag 15 april 2025

Glutenfri kladdkaka med mandelmjöl och polkagris

En glutenfri kladdkaka bakad på mandelmjöl som gör kakan ännu godare, både till smak och konsistens. Extra gott blir det med polkagrisar i smeten.

12 bitar

100 gr smör

2 ägg

2½ dl strösocker

10 polkagrisar

1½ dl mandelmjöl

5 msk kakao

3 tsk vaniljsocker

2 dl vispgrädde, spar 1,5 dl till servering

3 droppar röd hushållsfärg

Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Smält smöret. Mortla polkagrisarna. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda först i hälften av de mortlade polkagrisarna, de torra ingredienserna och till sist det smälta smöret och 0,5 dl grädde. Rör om försiktigt, häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 13-15 minuter. Vispa resten av grädden, droppa ner några droppar hushållsfärg och vänd runt utan att allt blandas in i grädden. Spritsa eller bred grädden på kakan och strö på resten av polkagrisarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rune Bergman