En traditionell italiensk anrättning med svensk touch.
4 stycken
500 gr färsk skinka
1 ägg
1½ dl riven ost
½ dl ströbröd
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Smör
Tomatsås:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Smör
3 dl Kelda Pastasås tomat och crème fraiche
Garnering:
2 msk hackad färsk persilja
Skala och hacka lök och vitlök till såsen. Fräs det i smör i någon minut. Häll på såsen och låt den koka upp. Skär köttet i centimetertjocka skivor. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Blanda ost, ströbröd, salt och peppar på en tallrik. Doppa först köttet i ägget och vänd det sedan i ostblandningen. Låt det ligga några minuter att stelna. Stek i smör i en stekpanna cirka 3 minuter på varje sida. Strö över persilja. Servera med tomatsåsen och kokt ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar