tisdag 15 april 2025

Piccata milanese

En traditionell italiensk anrättning med svensk touch.

4 stycken

500 gr färsk skinka

1 ägg

1½ dl riven ost

½ dl ströbröd

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

Smör

Tomatsås:

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

Smör

3 dl Kelda Pastasås tomat och crème fraiche

Garnering:

2 msk hackad färsk persilja

Skala och hacka lök och vitlök till såsen. Fräs det i smör i någon minut. Häll på såsen och låt den koka upp. Skär köttet i centimetertjocka skivor. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Blanda ost, ströbröd, salt och peppar på en tallrik. Doppa först köttet i ägget och vänd det sedan i ostblandningen. Låt det ligga några minuter att stelna. Stek i smör i en stekpanna cirka 3 minuter på varje sida. Strö över persilja. Servera med tomatsåsen och kokt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Grattis Jan på Din 82 årsdag