En glutenfri kladdkaka med kokos istället för ströbröd i formen som även ger god smak till kakan. Servera gärna kakan med en klick vispad grädde.
Receptet gäller för 8 bitar
2 dl strösocker
5 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 dl glutenfri mjölmix
2 ägg
150 gr smält smör
1½ dl hackad mjölkchoklad
2½ dl minimarshmallows
Kokosflingor till att bröa formen
Florsocker
2 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Blanda socker, vaniljsocker, kakao och mjöl. Rör ner ägg och smör och rör till en jämn smet. Vänd ner choklad och marshmallows. Smörj en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter och bröa den med kokosflingor. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna. Sikta över florsocker och servera med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar