Fläskpannkaka är en favorit hos hela familjen och klassisk husmanskost när den är som bäst. Det här receptet gör Du både snabbt och enkelt och passar utmärkt till vardagsmiddagen. Servera fläskpannkakan med rårörda lingon och stekta äpplen.
10 portioner
7½ dl vetemjöl
15 dl standardmjölk
10 ägg
1¼ tsk salt
1¼ tsk strösocker
750 gr rimmat sidfläsk
7½ msk smör- och rapsolja
Stekt äpple:
7½ äpple
2½ tsk strösocker
5 msk smör
5 krm malen ingefära
Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt ägg, salt, socker och resten av mjölken. Skär fläsket i tärningar och stek det i het torr panna tills det är knaprigt. Smörj en långpanna med smör- och rapsolja. Strö ut fläsket och häll på pannkakssmeten. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter tills den har stannat och fått fin färg. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Fräs dem med sockret i smör i en stekpanna tills de fått färg. Smaka av med ingefära. Servera fläskpannkakan med äpplena och en klick lingonsylt eller rårörda lingon.
Kommentarer
Skicka en kommentar