En enkel vardagspasta med underbar smak av ädelost och broccoli, supergott Såsen lagar Du klart under tiden som pastan kokar. Smaka av med den mängd sambal oelek Du önskar och servera pastan när den är alldeles nykokt.
4 portioner
4 portioner pasta
250 gr broccoli
2 vitlöksklyftor
Smör- och rapsolja
4 dl Kelda Pastasås mild ost
140 gr Kvibille Ädel Grädd
1 tsk sambal oelek
Salt och svartpeppar
Färsk persilja
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Dela broccolin i buketter. Skiva stammen. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp smör- och rapsolja i en stekpanna. Stek broccoli med vitlök 3–4 minuter. Häll på såsen och smula ner osten. Värm under omrörning tills osten har smält. Tillsätt sambal oelek och smaka av med salt och peppar. Blanda väl avrunnen pasta med såsen. Toppa med hackad persilja. Servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar