Bönbiffar, härliga vegetariska biffar, serverade med fräscha grönsaker och god dressing i pitabröd. Bönbiffarna görs av kidneybönor och Keso cottage cheese.
4 portioner
1 burk kidneybönor á 400 gr
1 ägg
1 dl finhackad purjolök
150 gr Keso cottage cheese
½ dl finhackad färsk persilja
2 tsk dijonsenap
2 krm malen muskot
1 tsk malen spiskummin
1 tsk chili flakes
1 krm svartpeppar
½ tsk salt
1 tsk strösocker
1 dl ströbröd
Smör
4 pitabröd
Dressing:
2 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
Finrivet skal av ½ citron
Salt och peppar
Häll av och mixa bönorna med ägget. Blanda purén med purjolök, cottage cheese och persilja. Smaksätt med senap, kryddor, salt och socker. Tillsätt ströbrödet och låt svälla cirka 10 minuter. Forma till biffar. Stek dem på medelvärme i smör i en stekpanna. Blanda ingredienserna till dressingen. Servera biffarna i pitabröd med strimlad sallad, strimlad rödlök, skivad tomat och dressing.
Kommentarer
Skicka en kommentar