tisdag 8 april 2025

Fisk i ugn med kaviar

Fisk i ugn med är både lättlagat och jättegott. Här med ett täcke av smakrik sås på salt kaviar och syrlig crème fraiche. Servera med nykokt potatis.

10 portioner

1 500 gr torskrygg

2½ prujolök

2½ msk smör- och rapsolja

1 000 gr tinad fryst spenat

2½ krm malen muskot

1¼ tsk salt

2½ kruka gräslök

10 dl crème fraiche

10 msk kaviar, t ex Kalles

Till servering:

2 250 gr potatis

Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Ansa och skiva purjolöken. Stek löken mjuk utan att den tar färg i smör-  och  rapsolja. Tillsätt väl avrunnen spenat och muskotnöt, fräs cirka 5 minuter. Salta. Lägg spenatblandningen i botten av en smord ugnsform, cirka 20x30 cm. Dela fisken i portionsbitar och fördela dem på spenaten. Skär gräslöken fint. Blanda hälften av gräslöken med crème fraiche och kaviar. Bred blandningen över fisken. Tillaga i mitten av ugnen 20-25 minuter. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Strö den sparade gräslöken över kaviarfisken och servera med nykokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar