Fisk i ugn med är både lättlagat och jättegott. Här med ett täcke av smakrik sås på salt kaviar och syrlig crème fraiche. Servera med nykokt potatis.
10 portioner
1 500 gr torskrygg
2½ prujolök
2½ msk smör- och rapsolja
1 000 gr tinad fryst spenat
2½ krm malen muskot
1¼ tsk salt
2½ kruka gräslök
10 dl crème fraiche
10 msk kaviar, t ex Kalles
Till servering:
2 250 gr potatis
Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Ansa och skiva purjolöken. Stek löken mjuk utan att den tar färg i smör- och rapsolja. Tillsätt väl avrunnen spenat och muskotnöt, fräs cirka 5 minuter. Salta. Lägg spenatblandningen i botten av en smord ugnsform, cirka 20x30 cm. Dela fisken i portionsbitar och fördela dem på spenaten. Skär gräslöken fint. Blanda hälften av gräslöken med crème fraiche och kaviar. Bred blandningen över fisken. Tillaga i mitten av ugnen 20-25 minuter. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Strö den sparade gräslöken över kaviarfisken och servera med nykokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar