Ljuvlig smulpaj med jordgubbar i fyllningen. Servera den ljummen med fluffig, vispad grädde.
Receptet gäller för 6 portioner
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
100 gr smör
Fyllning:
1 liter jordgubbar
¾ dl strösocker
Potatismjöl
Till servering:
3 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa. Blanda färska bär med sockret och ½ msk potatismjöl i en ugnssäker form. Frysta, otinade bär blandas med sockret och 1 msk potatismjöl innan de läggs i formen. Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Servera pajen med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar