fredag 4 april 2025

Citron och limekaka

Ljuvlig limekaka med smak av citron och lime i fyllningen. Limekakan är syrlig, söt och läckert krämig och kan gott göras i förväg om Du vill.

Receptet gäller för 12 bitar

3 dl vetemjöl

3 msk strösocker

125 gr smör

1 äggula

Fyllning:

3 ägg

2 dl strösocker

2 dl vispgrädde

2 msk vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

Rivet skal och pressad saft av 1 citron

Rivet skal och pressad saft av 1 lime

Garnering och servering:

1 skivad lime

1 msk florsocker

3 dl vispgrädde

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Låt vila i kylen cirka 30 min. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen och häll i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt kallna. Garnera med limeskivor och sikta över florsocker. Servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fisk i ugn med kaviar