Ljuvlig limekaka med smak av citron och lime i fyllningen. Limekakan är syrlig, söt och läckert krämig och kan gott göras i förväg om Du vill.
Receptet gäller för 12 bitar
3 dl vetemjöl
3 msk strösocker
125 gr smör
1 äggula
Fyllning:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Rivet skal och pressad saft av 1 citron
Rivet skal och pressad saft av 1 lime
Garnering och servering:
1 skivad lime
1 msk florsocker
3 dl vispgrädde
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Låt vila i kylen cirka 30 min. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen och häll i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt kallna. Garnera med limeskivor och sikta över florsocker. Servera med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar