Saftig rabarberkaka med mandel. Underbar att laga när rabarbern kommer på våren. Vi har fyllt denna rabarberkaka med mandelmassa och bitar av rabarber. Servera med en generös slev vaniljsås och njut av att våren äntligen är här. Lätt att laga och lätt att älska.
14 bitar
140 gr smör, rumsvarmt
2⅘ dl strösocker
2⅘ ägg
2⅘ dl vetemjöl
1⅖ dl mandelmjöl
1⅖ tsk vaniljsocker
2⅘ tsk bakpulver
Arla Köket® Crème fraiche eller Arla Ko® gräddfil
Arla Köket® Crème fraiche eller Arla Ko® gräddfil
1⅖ dl crème fraiche eller gräddfil
Fyllning:
5⅗ stjälk rabarber
1⅖ msk strösocker
70 gr mandelmassa
Till servering:
7 dl Dreamy Dessert Klassisk vaniljsås
Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Blanda vetemjöl, mandelmjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner mjölblandningen och crème fraiche i smeten. Ansa och skiva rabarbern. Blanda med sockret, lägg undan 1/4 och vänd ner resten i smeten. Bred ut smeten i formen. Grovriv eller smula mandelmassan och strö på smeten i formen. Strö över den sparade rabarbern. Baka i mitten av ugnen cirka 40 minuter tills kakan fått fin färg och är genomgräddad. Känn efter med en provsticka. Ta ut och låt svalna. Servera med vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar