Mandelmusslor med saffran
Mandelmusslor får vacker färg och god smak från saffran. Väldoftande med ljuvlig fyllning på vispad grädde och sötsyrliga körsbär.
Receptet gäller för 16 stycken
100 gr smör
¾ dl strösocker
½ paket saffran á 0,5 gr
1 äggula
2½ dl vetemjöl
1½ dl mandelmjöl
Fyllning:
225 gr körsbär, frysta
½ dl strösocker
3 dl vispgrädde
Rör smör och socker till en jämn smet i en bunke. Rör ut saffranet i 1 tsk varmt vatten. Tillsätt ägg, mjöl, mandelmjöl och saffran och arbeta till en jämn deg. Låt degen vila i kyl 1 timme. Koka upp körsbär och socker. Rör tills sockret smält. Ställ kallt. Pensla formarna med smält smör och tryck ut degen ganska tunt. Grädda i mitten av ugnen 8–10 minuter. Låt kakorna svalna lite och stjälp upp dem genom att trycka försiktigt eller slå lätt med en sked på formarna. Vispa grädden. Fyll musslorna med grädden och toppa med körsbär. Servera direkt.
Kommentarer
Skicka en kommentar