En krämig chokladpaj med rik chokladsmak och knapriga valnötter. Det passar perfekt med en klick vispad grädde till chokladpajen.
10 bitar
100 gr smör
2½ dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 äggula
Fyllning:
4 dl valnötter
2 ägg
1½ dl strösocker
1 dl mörk sirap
2 krm salt
1 krm vaniljpulver
3 msk kakao
100 g smör
2 dl vispgrädde
Hacka ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en form med löstagbar kant. Låt vila i kyl 30 minuter. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Grädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Rosta nötterna på en plåt i övre delen av ugnen cirka 10 minuter. Vispa ihop ägg, socker, sirap, salt, vaniljpulver och kakao. Rör i smöret. Lägg nötterna i pajskalet och häll över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar