Saftig citronkaka
Ljuvlig citronkaka med kvarg som gör denna kaka härligt saftig. Och med lemoncurdgrädde passar den utmärkt till såväl fikastunder som dessert.
Receptet gäller för 10 bitar
100 gr smör
3 ägg
2½ dl strösocker
250 gr Kesella Kvarg
4 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
2 dl kokosflingor
Kokosflingor till formen
Florsocker
Till servering:
Vispgrädde
Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt kvarg, smält smör och citronskal. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos. Vänd ner det i äggsmeten. Smörj en sockerkaksform som rymmer cirka 2 liter och strö den med kokos. Häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 50 minuter. Låt kakan svalna en stund i formen. Stjälp sedan upp den. Servera med vispad grädde.

Kommentarer
Skicka en kommentar