Ljuvlig citronkaka med kvarg som gör denna kaka härligt saftig. Och med lemoncurdgrädde passar den utmärkt till såväl fikastunder som dessert.
Receptet gäller för 10 bitar
100 gr smör
3 ägg
2½ dl strösocker
250 gr Kesella Kvarg
4 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
2 dl kokosflingor
Kokosflingor till formen
Florsocker
Till servering:
Vispgrädde
Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt kvarg, smält smör och citronskal. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos. Vänd ner det i äggsmeten. Smörj en sockerkaksform som rymmer cirka 2 liter och strö den med kokos. Häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 50 minuter. Låt kakan svalna en stund i formen. Stjälp sedan upp den. Servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar