lördag 8 november 2025

Saftig citronkaka

Ljuvlig citronkaka med kvarg som gör denna kaka härligt saftig. Och med lemoncurdgrädde passar den utmärkt till såväl fikastunder som dessert.

Receptet gäller för 10 bitar

100 gr smör

3 ägg

2½ dl strösocker

250 gr Kesella Kvarg

1 citron, rivet skal

4 dl vetemjöl

1½ tsk bakpulver

1½ tsk vaniljsocker

2 dl kokosflingor

Kokosflingor till formen

Florsocker

Till servering:

Vispgrädde

Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt kvarg, smält smör och citronskal. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos. Vänd ner det i äggsmeten. Smörj en sockerkaksform som rymmer cirka 2 liter och strö den med kokos. Häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 50 minuter. Låt kakan svalna en stund i formen. Stjälp sedan upp den. Servera med vispad grädde.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Korv stroganoff med potatismos

Världens godaste vardagsrätt som hela familjen kommer att tycka om. 10 portioner 750 gr falukorv 2½ gul lök 5 msk tomatpuré 2½ msk smör- och...