Blåbärsmuffins
Blåbärsmuffins är underbart att bjuda på året runt. Saftiga och maffiga är dessa blåbärsmuffins som är smaksatta med kardemumma och vit choklad. Ytan blir krispig av chokladen och insidan saftig och smakrik av blåbär.
Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Sätt ut pappersformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Vispa ner mjölken. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Rör ner det i smeten. Klicka ut smeten i formarna. Fyll på med bär och choklad. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
14 stycken
262½ gr smör
3½ dl strösocker
3½ ägg
5¼ dl vetemjöl
3½ tsk bakpulver
1¾ tsk vaniljsocker
⅞ tsk kardemummakärnor, mortlade
Cirka 3½ dl blåbär
87½ gr vit choklad, grovhackad
Kommentarer
Skicka en kommentar