Recept på en variant av klassiska fikon i konjak med päron istället. Detta blir till en underbar efterrätt.
Koka upp vatten, konjak, socker, kanel och citronskal i en kastrull. Skala päronen och lägg dem i kastrullen. Koka under lock på svag värme tills de är mjuka, 10–20 minuter. Ta upp päronen och lägg dem i en skål eller burk. Ta upp kanelen. Låt lagen koka utan lock cirka 5 minuter. Häll lagen över päronen och låt kallna.Smaksätt med konjak. Vispa grädden lätt och rör ner nötterna. Servera päronen med nötgrädden.
10 portioner
20 små, fasta päron
2½ dl vatten
2½ dl konjak till lagen
5 msk konjak till smaksättning
7½ dl strösocker
2½ kanelstång
Rivet skal av 1¼ citron
5 dl vispgrädde
2½ dl rostade, hackade valnötter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar