Passionsfruktsmousse
Denna passionsfruktsmousse är för god att för att avstå! Perfekt vispad grädde, smält vit choklad, Kesella och frisk färsk passionsfrukt, en oslagbar kombination. Moussen går fint att förbereda dagen innan den ska ätas. Toppa sedan med passionsfrukt och citronmeliss vid servering. Denna mousse är en underbar påskdessert.
Halvera passionsfrukter. Pressa ner saften i ett glas, sila bort kärnorna. Vispa grädden tills det precis börjar bildas toppar. Den ska inte vispas för hårt, då kan moussen bli grynig. Smält chokladen över vattenbad så att den precis bara smälter. Ta från värmen. Vispa ner ägget i chokladen under kraftig omrörning. Vispa ner lite grädde åt gången till en slät mousse. Tillsätt passionsfruktssaft och kvarg, blanda väl. Häll upp moussen i små glas och ställ i kylen cirka 1 timme. Toppa moussen med resterande passionsfrukt och citronmeliss vid servering.
10 portioner
10 passionsfrukter
3⅓ dl vispgrädde
250 gr vit choklad
1⅔ äggula
1⅔ dl Kesella Kvarg
Citronmeliss, till servering
Kommentarer
Skicka en kommentar