Den här falukorvsgratängen är både enkel att göra och oerhört smakrik. Skivad falukorv varvas med zucchini och tomater. Detta täcks av en sås med bostongurka, grädde och dijonsenap. På med god ost och in i ugnen! Under tiden som gratängen tillagas kan du passa på att koka potatis som tillbehör. En uppskattad vardagsrätt för stora liksom små.
Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Vispa ihop ingredienserna till såsen. Skiva korv, zucchini och tomater. Varva detta i en smord ugnsform cirka 20x30 cm. Häll på såsen och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen cirka 25 minuter. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Servera falukorvsgratängen med potatis, gärna pressad.
10 portioner
Sås:
12½ dl matlagningsgrädde
2½ dl bostongurka
2½ msk torkad oregano
7½ msk tomatpuré
2½ msk dijonsenap
5 tsk sambal oelek
5 tsk salt
1 250 gr falukorv
2½ zucchini
10 tomater
375 gr riven ost
Till servering:
2 250 gr potatis
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar