Falukorvsgratäng

Den här falukorvsgratängen är både enkel att göra och oerhört smakrik. Skivad falukorv varvas med zucchini och tomater. Detta täcks av en sås med bostongurka, grädde och dijonsenap. På med god ost och in i ugnen! Under tiden som gratängen tillagas kan du passa på att koka potatis som tillbehör. En uppskattad vardagsrätt för stora liksom små.

Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Vispa ihop ingredienserna till såsen. Skiva korv, zucchini och tomater. Varva detta i en smord ugnsform cirka 20x30 cm. Häll på såsen och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen cirka 25 minuter. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Servera falukorvsgratängen med potatis, gärna pressad.

10 portioner

Sås:

12½ dl matlagningsgrädde

2½ dl bostongurka

2½ msk torkad oregano

7½ msk tomatpuré

2½ msk dijonsenap

5 tsk sambal oelek

5 tsk salt

1 250 gr falukorv

2½ zucchini

10 tomater

375 gr riven ost

Till servering:

2 250 gr potatis

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Grattis alla Nils

Kronisk prostatit

Risotto