Tung Spursförlust gör att CL är långt borta

Leeds slog Tottenham i Premier League

Tottenham lär knappast få spela Champions League-fotboll nästa säsong. Londonlaget åkte på en tung 1–3-förlust borta mot Leeds.

Nederlaget i Leeds gör att tabellsexan Tottenham står kvar på 58 poäng med bara tre matcher kvar att spela i Premier League. Hoppet om att fortfarande nå en topp 4-plats som ger Champions League-spel lever fortfarande i teorin, men då krävs att nästan allt går lagets väg under slutomgångarna.

Tottenham hamnade tidigt i underläge när Stuart Dallas satte 1–0 för Leeds, men Son Heung-Min kvitterade i 25e minuten. Innan en händelserik första halvlek var över hade Patrick Bamford gett Leeds ledningen åter i 42a.

I andra halvlek sköt Harry Kane en frispark i ribbans överkant, men i stället för en kvittering där gjorde Leeds senare 3–1 genom Rodrigo på kontring i 84e minuten.