Samma visa, Häcken slog Eskilstuna

Stina Blackstenius firar Häckens tidiga ledningsmål mot Eskilstuna tillsammans med bland andra Johanna Rytting Kaneryd (33). Målet var ett självmål, efter inlägg från Blackstenius.

Det blev samma visa igen när Eskilstuna gästade Häckens damer på Hisingen. För tio dagar sedan vann Häcken cupfinalen med 3–0.

Nu vann Häcken med 3–0 i lagens allsvenska möte, efter två självmål av Eskilstuna.

Både Häcken och Eskilstuna hoppades nog på att inleda allsvenskan med en bättre utdelning än den man fått. Häcken tog SM-guld förra året (som Göteborg FC), men var fem poäng bakom ledande Rosengård efter bara fem omgångar i serien. Eskilstuna vann bara en av sina fem första matcher.

Den här eftermiddagen började mardrömsaktigt, för Eskilstuna. Redan i tredje minuten tog Häcken ledningen med ett självmål. Stina Blackstenius slog ett inlägg nära mål, som en Eskilstunaspelare olyckligt styrde i en båge över målvakten Emma Holmgren och in vid bortre stolpen.

Andra halvlek började på ett liknande sätt. Johanna Rytting Kaneryd sköt 2–0 för Häcken i 49e minuten, och gav Eskilstuna en ny kalldusch.

I 62a minuten blev det än värre för gästerna. Häckens Elin Rubensson slog ett inlägg, och fick på nytt se en Eskilstunaback peta in bollen i eget mål. 3–0 till hemmalaget.

Häcken var det bättre laget och förtjänade segern, men hade nog allra helst gjort fler mål utan hjälp.