Jansson till kvalfinal, Forss avgjorde

Brentford förlorade bortamatchen mot Bournemouth med 0–1, men på hemmaplan vann man med 3–1.

Därmed är landslagsbacken Pontus Jansson och hans lag ett steg närmare Premier League.

Brentford ställs mot antingen Swansea eller Barnsley i finalen som avgör vilket lag som flyttas upp till Premier League till nästa säsong.

I den 81a minuten störtade finländaren Marcus Forss in det avgörande 3–1-målet (3–2 totalt) inför 4 000 hemmasupportrar.

Det här är fotboll, jag har saknat det så mycket. Fotboll är ingenting utan supportrarna, säger lagkaptenen Jansson till Sky Sports efter matchen.

Däremot blev det en mardrömsstart för Brentford när Arnaut Danjuma gjorde ledningsmålet för gästerna redan i den sjätte minuten.

Men anfallaren Ivan Toney kvitterade på straff tio minuter senare och i början av andra halvlek kom 2–1-målet.

Där emellan hade dessutom den tidigare Brentfordspelaren Chris Mepham sänkt Bryan Mbeumo i ett friläge och fått syna det röda kortet.

När Marcus Forss sedan tryckte in 3–1 var saken klar.

För Pontus Janssons del innebär det att han kommer sent till den svenska landslagssamlingen inför EM. Kvalfinalen spelas på Wembley lördagen den 29 maj och landslaget samlas i Båstad redan på måndag.