Supertalangen räddade poäng för AIK i derbyt

AIKs Rosa Kafaji kvitterade för AIK.

AIK var illa ute hemma i damallsvenskans nykomlingsderby mot Hammarby.

Men tack vare supertalangen Rosa Kafajis högerfot blev det delad pott, 2–2, efter en sen kvittering.

Hammarbys Madelen Janogy gjorde ett av Hammarbys mål.

Det började bra för AIK när Nora Rönnfors stötte in ett inlägg i 14e minuten. Men bara tre minuter senare kvitterade Eva Nyström med en distinkt nick på hörna.

I 56e minuten tog Hammarby ledningen efter en tilltrasslad situation. Bollen studsade fram och tillbaka i AIKs straffområde och till slut kunde landslagsspelaren Madelen Janogy peta in 2–1.

Med drygt 20 minuter kvar att spela hade Hammarby en kavalkad av målchanser, och med bättre effektivitet borde man haft en större ledning.

Emilia Larsson träffade ribban för andra gången i matchen, Hanna Folkesson sköt över från en utmärkt position från nära håll och en djupeldslöpande Janogy fick se sitt avslut räddas av AIKs målvakt Milla-Maj Majassari. Dessutom fick Emilia Larsson ett superläge bara några meter från mål men Majasaari stod för en ännu vassare räddning, allt detta inom loppet av fem minuter.

Det blev inget mål för Hammarby och det tog AIK vara på. Ett långt inspel letade sig in till en ensam Rosa Kafaji vid bortre stolpen. 17-åringen gjorde inget misstag när hon på ett tillslag sköt in kvitteringen i 87e minuten.

2–2 blev också slutresultatet och de båda damallsvenska nykomlingarna skuggar varandra i den haltande tabellen. AIK har samlat in fem poäng på fyra matcher och Hammarby har fyra poäng på lika många matcher.