4-5 portioner
Cirka 400 gr gravad eller lenrimmad lax, salt lax eller laxöring
8-10 medelstora råa eller kokta potatisar
Cirka 1 dl hackad dill
1 gul lök
3 ägg
4 dl mjölk
1/2 kryddmått vit- eller svartpeppar
Gravad eller lenrimmad lax är färdiga att använda. Vattlägg salt lax eller laxöring 12-24 timmar, beroende på hur salt fisken är. Byt vatten ett par gånger.
Sätt på ugnen på 225 grader. Skär fisken i strimlor. Skala och skiva potatis och eventuellt lök. Varva potatis, lax, dill och eventuellt lök i en smord ugnssäker form, potatis underst och överst. Vispa samman ägg, mjölk och peppar och häll det i formen. Grädda laxpuddingen tills äggstanningen stelnat, med rå potatis i nedre delen av ugnen 50-60 minuter, med kokt potatis i mitten av ugnen 30-40 minuter. Servera med smält smör eller bordsmargarin och eventuellt en blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar