lördag 1 november 2025

Lyxig smörgåstårta med räkor och lax

Smörgåstårta med lax och räkor och kokta ägg på toppen, den allra godaste. En riktigt lyxig och krämig smörgåstårta som passar på alla högtider och sommarens alla fester.

10 små bitar

7½ skiva landgångsbröd

Räk- och laxfyllning:

312½ gr skalade räkor

62½ gr kallrökt lax

1¼ kruka färsk dill

⅝ dl crème fraiche

62½ gr färskost Naturell

⅝ dl majonnäs

2½ msk dijonsenap

Äggfyllning:

5 kokta ägg

⅝ dl crème fraiche

62½ gr färskost Naturell

⅝ dl majonnäs

1¼ ask krasse

⅝ tsk salt

Garnering:

1¼ dl crème fraiche

62½ gr färskost Naturell

1¼ dl majonnäs

125 gr skalade räkor

125 gr kallrökt lax i skivor

2½ kokta ägg

1¼ ask krasse

1¼ knippe rädisor

1¼ färsk dill

Hacka räkorna, strimla laxen, hacka dillen och lägg i en bunke. Rör ner crème fraiche, färskost, majonnäs, och dijonsenap. Skala och hacka äggen, lägg i en bunke. Rör ner crème fraiche, färskost, majonnäs och klippt krasse. Klipp ett ark smörpapper i fyra delar. Lägg två skivor landgångsbröd på en bricka med de fyra delarna smörpapper under så att de går att dra bort när tårtan är färdig. Bred på räk- och laxfyllningen. Lägg på två skivor bröd till och bred på äggfyllningen. Lägg på de två sista skivorna bröd. Rör ihop crème fraiche, färskost och majonnäs till garneringen och bred på tårtan. Täck tårtan med plastfilm och låt vila, gärna över natten. Klipp krassen och hacka dillen. Skär rädisorna i tunna skivor. Garnera tårtan strax innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ny ram säljes

  Pris 50,00, hämnas i Märsta (Stockholm) Vid intresse, maila mig på  marianne.zetterstrom@gmail.com  eller skriv en kommentar här