Smörgåstårta med lax och räkor och kokta ägg på toppen, den allra godaste. En riktigt lyxig och krämig smörgåstårta som passar på alla högtider och sommarens alla fester.
10 små bitar
7½ skiva landgångsbröd
Räk- och laxfyllning:
312½ gr skalade räkor
62½ gr kallrökt lax
1¼ kruka färsk dill
⅝ dl crème fraiche
62½ gr färskost Naturell
⅝ dl majonnäs
2½ msk dijonsenap
Äggfyllning:
5 kokta ägg
⅝ dl crème fraiche
62½ gr färskost Naturell
⅝ dl majonnäs
1¼ ask krasse
⅝ tsk salt
Garnering:
1¼ dl crème fraiche
62½ gr färskost Naturell
1¼ dl majonnäs
125 gr skalade räkor
125 gr kallrökt lax i skivor
2½ kokta ägg
1¼ ask krasse
1¼ knippe rädisor
1¼ färsk dill
Hacka räkorna, strimla laxen, hacka dillen och lägg i en bunke. Rör ner crème fraiche, färskost, majonnäs, och dijonsenap. Skala och hacka äggen, lägg i en bunke. Rör ner crème fraiche, färskost, majonnäs och klippt krasse. Klipp ett ark smörpapper i fyra delar. Lägg två skivor landgångsbröd på en bricka med de fyra delarna smörpapper under så att de går att dra bort när tårtan är färdig. Bred på räk- och laxfyllningen. Lägg på två skivor bröd till och bred på äggfyllningen. Lägg på de två sista skivorna bröd. Rör ihop crème fraiche, färskost och majonnäs till garneringen och bred på tårtan. Täck tårtan med plastfilm och låt vila, gärna över natten. Klipp krassen och hacka dillen. Skär rädisorna i tunna skivor. Garnera tårtan strax innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar