Grönsaksbiffar

Dessa grönsaksbiffar är gjorda på palsternacka, morot, cottage cheese och havregryn. Panering med frön ger härligt krisp. Servera dem gärna med klyftpotatis, sallad och tzatziki, eller varför inte i hamburgerbröd.

Skala och skär palsternacka i bitar. Koka precis mjuka i saltat vatten. Låt ånga av. Mixa palsternacka, cottage cheese och havregryn i en matberedare till en smet. Lägg över i en skål. Skala och riv moroten grovt. Vänd ner i smeten och smaka av med salt. Hacka solros- och pumpakärnor grovt. Forma smeten till biffar med blöta händer. Vänd biffarna lätt i fröna och stek dem gyllenbruna i smör- och rapsolja på medelvärme.

4 portioner

5 palsternackor, 400 gr

250 gr cottage cheese crushed paprika & chili

2 dl havregryn

1 stor morot

½ tsk salt

Panering och stekning:

¾ dl solroskärnor

¾ dl pumpakärnor

3 msk smör- och rapsolja

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Chucho Valdés får världen att lyssna till Kuba

Risotto

Just idag är Gud nära