tisdag 8 oktober 2024

Grönsaksbiffar

Dessa grönsaksbiffar är gjorda på palsternacka, morot, cottage cheese och havregryn. Panering med frön ger härligt krisp. Servera dem gärna med klyftpotatis, sallad och tzatziki, eller varför inte i hamburgerbröd.

Skala och skär palsternacka i bitar. Koka precis mjuka i saltat vatten. Låt ånga av. Mixa palsternacka, cottage cheese och havregryn i en matberedare till en smet. Lägg över i en skål. Skala och riv moroten grovt. Vänd ner i smeten och smaka av med salt. Hacka solros- och pumpakärnor grovt. Forma smeten till biffar med blöta händer. Vänd biffarna lätt i fröna och stek dem gyllenbruna i smör- och rapsolja på medelvärme.

4 portioner

5 palsternackor, 400 gr

250 gr cottage cheese crushed paprika & chili

2 dl havregryn

1 stor morot

½ tsk salt

Panering och stekning:

¾ dl solroskärnor

¾ dl pumpakärnor

3 msk smör- och rapsolja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sloe Down

Sloe Down är lite av en variant av den klassiska drinken Negroni. Istället för vanlig gin används här sloe gin, vilket är en ginbaserad slån...