Dessa grönsaksbiffar är gjorda på palsternacka, morot, cottage cheese och havregryn. Panering med frön ger härligt krisp. Servera dem gärna med klyftpotatis, sallad och tzatziki, eller varför inte i hamburgerbröd.
Skala och skär palsternacka i bitar. Koka precis mjuka i saltat vatten. Låt ånga av. Mixa palsternacka, cottage cheese och havregryn i en matberedare till en smet. Lägg över i en skål. Skala och riv moroten grovt. Vänd ner i smeten och smaka av med salt. Hacka solros- och pumpakärnor grovt. Forma smeten till biffar med blöta händer. Vänd biffarna lätt i fröna och stek dem gyllenbruna i smör- och rapsolja på medelvärme.
4 portioner
5 palsternackor, 400 gr
250 gr cottage cheese crushed paprika & chili
2 dl havregryn
1 stor morot
½ tsk salt
Panering och stekning:
¾ dl solroskärnor
¾ dl pumpakärnor
3 msk smör- och rapsolja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar