Ängamat

Mild och god soppa som väcker smakminnen.

Skala och skiva morötterna. Dela blomkålen i små buketter, skiva löken och dela sockerärterna. Vispa ut mjölet i vattnet i en kastrull. Låt det koka upp under vispning. Tillsätt mjölk och salt. Låt allt koka upp. Lägg i morötter och blomkål och låt koka cirka 5 minuter. Tillsätt lök och sockerärter och koka 1 minut till. Blanda äggula och grädde och rör ner det och persiljan i soppan. Låt inte soppan koka mer.

4 portioner

3 morötter

½ huvud blomkål

3 salladslökar

100 gr sockerärter

2 msk vetemjöl

5 dl vatten

5 dl standardmjölk

1 tsk salt

1 äggula

½ dl vispgrädde

1 dl hackad färsk persilja

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kronisk prostatit

Grattis alla Nils

Risotto