tisdag 22 oktober 2024

Pasta med rostad vitlök och crème fraiche

Pasta med spenat och rostad vitlök i en ljuvlig sås på crème fraiche som är smaksatt med parmesan och citron. Underbart god.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och skiva vitlöken. Fräs den i smör några min och blanda ner spenaten mot slutet. Häll av pastan och lägg tillbaka den i kastrullen. Blanda ner crème fraiche, vitlök och spenat. Rör om och låt det bli varmt. Tillsätt eventuellt lite vatten. Smaka av med citronskal, salt och peppar. Strö över riven ost vid servering.

10 portioner

750 gr fullkornspasta, t ex penne

20 vitlöksklyftor

2½ msk smör

250 gr bladspenat

5 dl crème fraiche parmesan och vitlök

2½ citron, finrivet skal

Salt och peppar

2½ dl riven ost



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar