Pide, turkisk pirog

Smakrika piroger fyllda med lammfärs och toppade med vitost, granatäpple och färsk mynta. Dessa piroger är ett strålande inslag på buffén, till picknicken eller varför inte som ett nytt frukostalternativ på helgen. Vansinnigt gott att servera med starkt kaffe.

Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. Fräs lammfärsen olja tills den fått fin färg. Smaksätt med paprikapulver, rosmarin, salt och svartpeppar. Dela pizzadegen i rektangulära bitar. Bred crème fraiche på botten. Toppa med lammfärsen. Vik ihop pizzadegen så det blir som öppna båtar. Pensla kanterna med smält smör. Strö sesamfrön på pizzadegen. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Toppa pirogerna med smulad vitost, granatäppelkärnor och myntablad.

4 portioner

1 pizzadeg, cirka 550 gr

Fyllning:

400 gr lammfärs

1 msk olja till stekning

1 msk paprikapulver

1 tsk torkad rosmarin

Salt och svartpeppar

2 dl crème fraiche paprika & chili

50 gr smör

2 msk sesamfrön

150 gr vitost

1 granatäpple

Färsk mynta

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Chucho Valdés får världen att lyssna till Kuba

Risotto

Just idag är Gud nära