Ostsufflé
Ostsufflé är inte svårt att göra själv. Vispa äggvitorna hårt och använd välsmorda formar så är det enkelt att lyckas med suffléerna. Servera bums med en god sallad.
Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under vispning. Låt svalna något. Vispa i äggulor, salt, muskot, cayennepeppar, majsstärkelse och ost. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten. Smörj portionsformarna noga. Häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 15–20 minuter. Servera med en sallad.
4 stycken
2 msk vetemjöl
2½ dl standardmjölk
4 äggulor
1 krm salt
1 krm riven muskotnöt
½ krm cayennepeppar
2 tsk majsstärkelse
200 gr riven ost
5 äggvitor
3 msk smör
Kommentarer
Skicka en kommentar